17 Mart 2007 Cumartesi

Düşer Kiriş Sistemi

Düşer Kiriş Sistemi

Özellikle asmolen ve mantar döşemeli binalarda TÜNEL KALIP SİSTEMİNDEN sonraki en hızlı sistemdir. En ağır parça 25 kg dır. İki takım kalıp hızıyla çalışacak bir Düşer Kiriş Sisteminin ilk yatırımı klasik sistemden ucuzdur. Projeye özel parça gerekmez. Problemli yerleri ahşapla çözülebilecek özelliğe sahiptir.

Güven Hastanesi

Yatırım Maliyeti Klasik Sistemden Ucuzdur.

Ana Kirişlerin Montajı

Kuruluş Sistemi:
Ayarlı dikmelerin üzerine 10x10 lata yerine, bizim vereceğimiz ana kirişler konulur. Ana kirişlerin üzerinde 5x10 lata yerine kullanılmak üzere üzere vereceğimiz, düşer kirişler monte edilir.


Düşer Hafif Kirişlerin Ana Kirişlere Montajı

Resimdeki kiriş kafası yardımı ile yan düşer kirişler monte edilir.



Pano Yerleştirme ve Söküm

Resimde görüldüğü gibi düşer kirişlerin üzerine kalıplar konulur. Kalıplarla birlikte düşer kirişin yüksekliği Ana kirişe eşittir. Yani hem ana kirişler hem kalıplr betona basar. Beton dökülüp ilk mukavemet değerini elde ettikten sonra kiriş kafası sökülerek sıarsıyla kafa, düşer kiriş ve kalıplar alınır. Ana kirişler betona basmaya devam eder. Sadece ana kiriş ve ayarlı dikmelerden % 50 fazla aınarak iki takım kalıp sahibi olunur. İlave alınanlarla üst katı kurarken alt kattaki kirişler seyreltilir. Böylece ortam sıcaklığı 20 C civarında iken İki katın betonu eğer demirci yetişirse 8 günde tamamlanır.


Düşer Kirişli Ahşap Uyumlu Döşeme Kalıp Sistemi


Düşer Kafa ve Montajı

Hiç yorum yok: