21 Mart 2007 Çarşamba

Lafarge Çatı Çözümleri'nden Nefes Alan Modüler Çatı Sistemi

Lafarge Çatı Çözümleri'nden Nefes Alan Modüler Çatı Sistemi

Braas Modüler Çatı Sistemi, özellikle kiremitler ile çatı yüzeyi arasında kalan boşluğun sürekli ve etkin bir şekilde havalandırması esasına dayanıyor. Sağlıklı bir çatıda, havalandırma şart. Aksi takdirde, çatı içine sızan olası su damlacıklarının yoğuşması sonucunda nem, yosunlaşma, bakteri gibi sağlıksız ortam şartlarının oluşması önlenemiyor ve sağlıksız bir çatı oluşuyor. Çatıyı oluşturan malzemelerin, gerçek fonksiyonlarını yerine getirebilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri ve aynı zamanda nem ve rutubetten arındırılmış bir çatı ortamı yaratmak için kiremit altında belirli bir hava sirkülasyonu yaratmak çok önemli. Aynı zamanda altında yaşam alanı olan çatılarda, kullanımdan kaynaklı su buharının veya yoğuşma kaynaklı nemin, nefes alan su yalıtımı Divoroll sayesinde kiremit altına iletildiğinde kiremit kaplaması dışına tahliye edilebilmesi için de gerekli havalandırma detayları çözülmüş olmalı.

Braas Modüler Çatı Sistemi, Lafarge Roofing’in 50 yıllık deneyiminin sonucunda ortaya çıkan, 150’nin üzerinde özel detay çözümünden oluşan mükemmel bir paket ürün.

Modüler Çatı Sistemi’ni Oluşturan Ana Parçalar
Kuru Mahya Sistemi / Mahya Airband
Kuru Mahya Sistemi’nin ana fikri, çatı eğimlerinin birleşim noktası olan mahya hatlarının harç kullanılmadan, kuru, fonksiyonel, sağlıklı, uzun ömürlü ve estetik bir şekilde kaplanmasının sağlanması ve kiremit altı havalandırma fonksiyonunun desteklenmesi. Kuru Mahya Sistemi’nin en önemli elemanı Mahya Havalandırma Bandı, Braas Modüler Çatı Sistemi felsefesinin geliştirdiği bir ürün.


Son derece fonksiyonel, dayanıklı ve uygulanması kolay. Havalandırma bandı, çatıda mahya kiremitinin altına harç yerine uygulanarak üç ana fonksiyonu yerine getiriyor.

• Özel metalik hücresel dokusu sayesinde gereken hava geçirgenliğini destekliyor ve mahya altında optimum havalandırmayı sağlıyor. Böylece ortamın sürekli olarak kuru kalmasını sağlıyor, ortamı nemden arındırıyor.

• Her iki kenarında bulunan yapışkan bant sayesinde Mahya Kiremiti boyunca mükemmel bir yapışkanlık sağlayarak Mahya Kiremiti altına su, kar ve her türlü tozun sızmasını etkin bir şekilde önlüyor.

• Mahya Kiremiti montajını harç koymadan gerçekleştirerek çatıların görsel estetiğini arttırıyor.

Havalandırma Kiremiti
Kiremit örtüsü ile çatı kaplama yüzeyi arasındaki boşluğun sürekli ve etkin bir şekilde havalandırılması amacı ile kullanılıyor. Sarfiyatı, çatı eğimi, saçak - mahya mesafesi gibi teknik verilere göre belirleniyor. Villa ve Akdeniz modellerine uyumlu bir şekilde tüm kiremit renklerinde üretiliyor. Havalandırma boşluğu plastik bir kafes ile donatıldığından kuş, yaprak gibi istenmeyen cisimlerin çatı altına girmesine izin vermiyor.



Thermomanto Sistem - Isımanto Sistem
Ekstrüde polistren ve Ekspande polistren köpükten özel dizayn ile imal edilmiş ısı izolasyon levhaları, Braas Modüler Çatı Sistemi çok amaçlı ürünlerinden birisi. Braas kiremitlerinin altına serilerek otomatik kilitlenmeyi sağlayan özel yüzey şekli sayesinde hem mertek, hem ısı yalıtım görevini yerine getiriyor. Ayrıca özel yüzey profili sayesinde hava sirkülasyonu oluşturarak çatının kuru kalmasını sağlıyor.

Saçak Havalandırma Elemanı
Saçak boyunca kiremit altına yerleştirilerek, saçaktan içeri hava girişini sağlıyor. Kiremit altına kuş, yaprak vb. gibi yabancı maddelerin girmesini önlüyor.

Web: www.braas.com.tr

Hiç yorum yok: