21 Mart 2007 Çarşamba

Metal Çatılar...



Kaynak: Rheinzink GmbH & Co.KG, Dattein, Germany

Enka-Vent

Metal Çatılar Dünya'da her tür iklimde birçok ülkede fonksiyonel ve mimari amaçlar ile kullanım ve ticari avantajları sayesinde yaygın olarak kullanılmaktadır.


Binaların dayanıklı olabilmesi için dizaynı, inşaatı sıcaklık, nem, yağış, ve iç iklim gibi yerel iklim koşullarına uygun olmasına çalışılır.
Örneğin, soğuk yörelerde yoğunlaşma diğer bölgelerde nem akış yönlendirilmesi önemlidir.


Genel olarak havalandırmalı (ventilated-cold roof) ve havalandırmasız (unventilated-warm roof) her iki dizaynda, binayı çevreleyen su geçirmeyen fakat buhara izin veren tabaka ile metal örtü arasında bir drenaj, havalandırma ve genleşme tabakasına ihtiiyaç olabileceğini göstermektedir.


Böyle bir tabaka inşaat ve tesisat ticaret birlikleri tarafından önerilmektedir. Ayrıca bazı çatı malzemesi imalatıları bu hava dolaşım tabakası kullanıldığı takdirde garanti vermektedir.



Enka-vent çok fonksiyonlu 3 boyutlu açık ağ şeklinde polyamide malzemedir. Kullanımı çok kolay ve dayanıklıdır. Birçok metal çatı uygulamalarına uygundur. Drenaj, havalandırma, elastik genleşme özelliklerinin yanında ısı ve ses, akustik engel avantajlarıda sağlanmasına yardımcı olur.


Uygulama


Enkavent 1 metre eninde 150 metre boyundave yaklaşık 210 g/m2 ağırlıktadır. Rulo istenen boya açılır ve çatıda sabitlendikten sonra makasla kesilebilir.
Avantajları:
  • Çinko, bakır, çelik ve aluminyum çatı panelleri ile kullanılabilir
  • Yüksek boşluk oranı ile drenaj ve havalandırma tabakası, kesintisiz su ve hava akış ortamı
  • Yağmur suyu sesi %50 ye varan oranlarda azalabilir.
  • Altyapıdaki düzensizlikler (çivi başları ve diğer düzensizlikler) dış yüzeyde görülmez
  • Sıcaklık değişikliklerinden olabilecek farklı hareketlere izin verir nem çatı yapısından kolaylıkla atılabilir






Hiç yorum yok: