29 Mart 2007 Perşembe

Çelİk Hangar - Depo Yapilari


Çelik Konstrüksiyon Yapılar (Prizmatik Yapılar) Atölye, Depo yapıları

Prizmatik çelik yapı sistemiyle yapılar isteğe göre yalıtımsız veya yalıtımlı olarak üretilebilmektedir.

Teknik veriler : Yapılar 1.derece deprem koşulları dikkate alınarak üretilmektedir. Rüzgar hızı 102 km/saat (h:0-8 m) TS498, kar yükü 80 kg/m². Fabrikada üretilen ve önceden alıcı tarafından hazırlanan zemin betonu üzerine, yerinde montajı yapılan yapılar istenildiği zaman sökülüp tekrar başka yerde kurulabilir.

Boyutlar: Yapı genişliği 10 m (tek açıklık) kolon yüksekliği
h:4-5-6 m olabilir. Bina boyu 2.5 m'nin katları şeklinde istenildiği kadar uzatılabilir. Blok genişliği 10 m olmak kaydıyla ikili, üçlü, dörtlü, beşli bloklar yapılabilmektedir.

Taşıyıcı Sistem : NPI kolon, dolu gövdeli çelik makas ve aşıklardan oluşmuş olup, rüzgar bağlantıları yapılmıştır. Bağlantılar çelik cıvata ve somun ile sağlanmıştır.

Çatı ve Cephe Kaplaması : 0.50 mm trapez kesitli galvaniz sac levhalar, galvaniz kaplamalı ve contalı çivilerle aşıklara tespit edilir.

Kapılar : 350*350 cm boyutlarında sürgülü olarak imal edilmektedir. (Kapı üzerinde 900 mm*2000 mm personel servis kapısı mevcuttur.)

Boya : Tüm çelik sistem paslanmaya karşı antipas ve bir kat yağlı boya ile boyanmaktadır.

Tesisatlar : Elektrik tesisatı yapılmamaktadır.



Sanayi Tipi ve Sosyal İçerikli Çelik Konstrüksiyon Yapılar
Fabrika, Showroom yapıları


Teknik Veriler : Yapılar 1.derece deprem koşulları dikkate alınarak üretilmektedir. Rüzgar hızı 102 km/saat (h:0-8 m), TS498 kar yükü 80 kg/m²

Boyutlar : Yapı genişliği 12-30 m (tek açıklık ), kolon yüksekliği 4-12 m, bina boyu istenilen boyda ve kolon aks aralığı 3-6 m yapılabilmektedir.

Taşıyıcı Sistem : Yapı genişliğine bağlı olarak kolon 2 NPU putrelden kutu formunda, makaslar dolu gövdeli, örme sistem veya komple paçalı sistem olabilmektedir. Bağlantılar çelik cıvata ve somun ile sağlanmıştır. İsteğe göre kreyn sistemi de yapılabilmektedir. Yalıtımlı veya yalıtımsız olarak üretilebilmektedir. Yapılar tek katlı olabildiği gibi iki veya üç katlı da olabilmektedir.





Kaynak: http://www.villayapi.com

Hiç yorum yok: