28 Mart 2007 Çarşamba

GAZBETON NEDİR ?

NASIL ÜRETİLİR ?
Hafif beton grubuna giren bir yapı malzemesidir.
Silis kumu, bağlayıcı olarak kullanılan çimento ve kireç ile birlikte suyla karıştırılır. Bu karışıma gaz oluşturucu alüminyum pastası ilave edilerek bir hamur elde edilir. Bu hamur çelik kalıplara dökülür. Milimetrik toleransla istenilen boyutlarda kesilir ve sertleştirmek maktasıyla da buhar kürüne tabi tutulur.


NERELERDE KULLANILIR ?
Hafif, gözenekli ama aynı zamanda yüksek basınca dayanıklı bu yapı malzemesi; ahşap gibi işlenebilir olduğundan, istenilen her türlü geometrik şekil verilebilir, yaygın duvarları ısı yalıtım plağı, asmolen blokları olarak hastane, ticari, endüstriyel, trustik, resmi ve özel her türlü yapılanmada güvenlikle ve rahatlıkla kullanılır.
İnorganik yapılarından dolayı GAZBETON, yapım teknolisi gereği su, hava ve toprağı kirletici herhangi bir bir TOKSİT madde içermezler..

KOLAY İŞLENİR
Hafif yapı malzemesi olduğundan büyük boyutlarda üretilebilmektedir.Bu boyutlardaki,düzgün yüzeyli bloklarıyla duvar örülmesinde büyük kolaylıklar sağlanmaktadır.Dolgu ve kavisli örme parçaları ,testere ile ahşap keser gibi istenilen ölçülerde ve rahatlıkla kesilebilmektedir.Hızlı örme ve örmede tasarruf imkanı sağlamaktadır.

ÖLÇÜLERİ MİLİMETRİKTİR
Çok hassas makinelerde milimetrik toleranslarda ve çeşitli boyutlarda üretilen bu yapı malzemesi, bu özellikleriyle ;kolay temiz ve düzgün örme imkanı sağlar.Bu yapı malzemesi ile duvar örmek ustalarımız için bir zevktir.

SAĞLAM VE UZUN ÖMÜRLÜDÜR
Gözeneklerin kapalı bir yapıya sahip olma olma özelliğinden dolayı, su ve rutubeti daha az emer.Bu sayede basınca dayanıklılığı daha fazladır.İnorganik ve masif yapısı uzun ömürlü ve sağlam olmasını temin eder.İklim ve çevre koşullarından daha az etkilenir..

İNŞAATI KISA SÜREDE BİTER
İleri üretim teknolojisine sahip , hassas boyutlarda kesilen bu yapı malzemesi ,duvar işçiliğini basitleştirir ve kolaylaştırır.Örme hızını ve verimini arttırdığı gibi, düz satıhlı kusursuz kusursuz ve tertemiz duvar yapma imkanı sağlar..

ISI YALITIMI
Betondan 10, delikli tuğladan 3 kat daha fazla ısı yalıtımına imkan verir.Isıtma ,soğutma , ilk yatırım ve kullanım masraflarında % 25 oranlarına varan yakıt enerji tasarrufu sağlar.Gözenekli yapısı sayesinde dışardaki soğuğu içeriye ,içerdeki sıcaklığı dışarıya sızdırmaz.Her türlü iklim şartlarının tahribatına ,özellikle de dona mukavimidir.Bu yapı malzemesinde ısı iletkenliği ve dolayısıyla ısı katsayısı çok düşük olduğundan , ısı yalıtım yönetmeliğine uyulmuş olur.Toksit madde ihtiva etmediğinden yakıt tasarrufu ile beraber havayı kirletmeme özelliğine de sahiptir.

ATEŞE DAYANIKLIDIR
İnorganik yapısı sayesinde 1000-2000 dereceye kadar ateşe dayanıklıdır.DIN normlarına göre yanmaz malzeme sayılır.Bu özellikleriyle yangın güvenliği ve yangından korunmuş mekanların yaratılması imkanı verir.

YÜKSEK DAYANMA GÜCÜNE SAHİPTİR
Yapısının masif, bağlayıcısının çimento ve kireç olmasından dolayı basınca dayanıklılığı yüksektir.Bu sayede bu malzeme ile zelzele bölgeleri dışında 8 kata kadar yığma inşaat yapmak mümkündür.Basınç dayanımına daha fazla ihtiyaç gösteren alanlarda kullanılmak istenirse ,istenilen ölçülerde üretilmesi de mümkündür.

GENİŞ KULLANIM ALANINA SAHİPTİR
Her cins yapı için ekonomiktir ve bir yapının bodrumundan çatısına kadar her yerinde kullanılabilir.

SES YALITIMI MÜKEMMELDİR
Masif bir yapı malzemesi olduğundan çok iyi ses yalıtımı yapar.Yakın çevrenizdeki bütün gürültüleri dışarda bırakma özelliğine sahiptir.

HAFİFTİR VE DEPREME DAYANIKLIDIR
Betondan 6 ,blok tuğladan 3 kat daha hafiftir.Bu hafifliği sayesinde çimento ,demir,nakliye,ve işçilik masraflarında önemli tasarruflar sağlar.Binaya çok az yük bindirdiğinden depremin bina üzerindeki etkisini azaltır.Yekpare titreşime imkan vererek rezonansın binayı yıkmasına engel olur.-

Hiç yorum yok: